5 Gjërat themelore që zvogëlojnë rrezikun e tradhëtisë në zero

Kur krijohet një familje, të gjithë dëshirojnë të jenë të lumtur në martesën e tyre. Dhe një nga kriteret për lumturi është besnikëria martesore. Willard F. Harley, Ph.D., një psikolog klinik dhe këshilltar i martesës, kreu një eksperiment me më shumë se 800 çifte dhe zbuloi se burrat dhe gratë kanë nevoja themelore që duhet të plotësohen për të ulur shanset e pabesisë.

Me anë të librit të Willard F. Harley Jr. me titull “His Needs, Her Needs: Builiding an Affair-Proof Marriage” ne duam të ndajmë informacionin rreth asaj se cilat nevoja, sipas Hartley, duhet të jenë të kënaqshme për të siguruar që çifti është i lumtur dhe partnerët nuk duan të ndryshojnë asgjë.

1. Nevoja e saj për të pasur butësi dhe nevojën e tij për të kryer mardhënie.

  • Gratë kanë nevojë të kenë butësi.

Nuk është vetëm për butësinë, por edhe për lidhjen dhe dashurinë. Këto ndjenja mund të shprehen në mënyra të shumta: puthja dhe përqafimi, lulet, telefonatat dhe gjestet e përgjithshme të kujdesit. Të gjitha këto gjëra bëjnë që një grua të ndjehet e mbrojtur dhe e rehatshme.

  • Burrat kanë nevojë për seks.

Gratë shpesh nënvlerësojnë nevojën e fortë të meshkujve për të bërë seks. Willard F. Harley mendon se nevojat e meshkujve për seks dhe nevojat e grave për butësi janë të lidhura. Nëse një burrë nuk tregon ndonjë dashuri apo butësi, ka shanse që ai të mos ketë marrëdhënie seksuale. Dhe anasjelltas, nëse një grua nuk lejon që një burrë të ketë marrëdhënie seksuale me të, ai nuk do të jetë i butë me të.

2. Nevoja e saj për të folur dhe nevoja e tij për të pasur një mik për hobi dhe zbavitje

  • Gratë kanë nevojë të flasin.

Gratë duan që burrat e tyre t’i dëgjojnë dhe t’u japin atyre reagime për atë që ato thonë. Në lidhje, çifti për fat të mirë takohet me njëri-tjetrin dhe flet. Për gratë, është shumë e rëndësishme të kesh të njëjtën gjë dhe në martesën e tyre. Willard F. Harley zbuloi se në mënyrë që të ndihen të kënaqur, gratë kanë nevojë për rreth 15 orë vëmendje të meshkujve për javë. Kjo është pak më shumë se 2 orë në ditë.

  • Burrat duan që gratë e tyre të jenë shoqëruese në argëtim.

Gratë shpesh ndajnë interesat e partnerëve të tyre gjatë takimit: ata shkojnë në peshkim, shikojnë hokej, dhe kështu me radhë. Në martesë, ata ose përpiqen të marrin partnerët e tyre të gëzojnë atë që u pëlqen apo të lejojnë bashkëshortin e tyre të bëjnë atë që i pëlqejnë vetëm. Por për burrat, është shumë e rëndësishme që gratë e tyre të jenë shoqëruese të mira. Sipas psikologut, relaksimi me gratë e tyre është gjëja e dytë më e rëndësishme për meshkujt.

 

3. Nevoja e saj për mashkull të ndershëm dhe nevojën e tij për të pasur një grua tërheqëse

  • Gratë kanë nevojë për një partner të sinqertë dhe të hapur.

Besimi i grave bazohet në ndershmërinë e partnerit të tyre. Për këtë arsye, për të mos humbur besimin e tyre, është shumë e rëndësishme që një njeri të jetë i ndershëm edhe me detajet më të vogla.

  • Burrat kanë nevojë për gra fizikisht tërheqëse.

Le të jemi realistë: burrat nuk mund t’i çmojnë gratë e tyre vetëm për inteligjencën e tyre. Ata gjithashtu duhet që ata të jenë fizikisht tërheqës.

4. Nevoja e saj për të pasur para të mjaftueshme dhe nevoja e tij për të pasur një shtëpi komode

  • Gratë duan të kenë para të mjaftueshme.

Mund të themi se nuk ka para të mjaftueshme, por ka një sasi të caktuar të nevojshme për jetën, stabilitetin dhe ndjenjën e sigurt.

  • Burrat kanë nevojë që shtëpitë e tyre të jenë komode.

Burrat ndeshen me shumë probleme dhe detyra çdo ditë që duhet të zgjidhen rregullisht, prandaj është shumë e rëndësishme që ata të kenë një vend të pastër dhe të rregullt ku mund të pushojnë. Kjo nevojë është aq e fortë sa edhe ata ëndërrojnë për të.

5. Nevoja e saj për të pasur një burrë që është një baba i mirë dhe nevoja e tij për t’u admiruar

  • Gratë duan nevojë që burrat e tyre të jenë baballarë të mirë.

Është e rëndësishme për gratë që burrat e tyre të jenë model i mirë për bijtë e tyre dhe imazhin e një njeriu të përsosur për vajzat e tyre. Gjithashtu, burrat duhet të marrin përgjegjësi të caktuara në zhvillimin dhe edukimin e fëmijëve të tyre.

  • Burrat që duan të admirohen.

Është e rëndësishme që burrat të jenë krenarë për veten dhe të kuptojnë se gratë e tyre i admirojnë. Admirimi i sinqertë është një motivues serioz për burrat. Ajo i frymëzon ata të bëjnë edhe më shumë.