6 Sinjalet e Një Mashkulli Tepër Xheloz

Është e vështirë për ta bërë një marrëdhënie më të fortë në një kohë që partneri shpesh tregohet negativ. Duhet t’i pranoni shenjat se ai është xheloz dhe të mund t’i kontrolloni që herët.

Mos investoni shumë kohë në një partneritet jo-produktiv. Nëse zbulon se ai shfaq sjellje si këto më poshtë, mund të të duhet ta rimendosh marrëdhënien:

1. Ai nuk ju telefonon, ju shkruan, ose nuk përgjigjet kur jeni jashtë me shoqet.

Është mënyra e tij për t’ju treguar se ai nuk e pranon kohën që kaloni me të tjerët, sepse ju nuk jeni me të. Nëse ai nuk është i lumtur, atëherë ai nuk dëshiron që ju të jeni të lumtur.

Ashtu si çdo gjë tjetër në jetë që duket e pakapërcyeshme, ndjenja e shpërfilljes kur po bën diçka që të bën të lumtur nuk është e pranueshme.

2. Ai nuk do ta pranojë kur ndihet xheloz, por ai do të mbajë disi mëri.

Ndonjëherë ai do të refuzojë gjëra që janë normale për ju, veçanërisht pasi ai fillon një debat. Ndihesh sikur ai po të bën të paguash dy herë për sjelljen e tij të dobët, në vend që të pranojë përgjegjësinë për veprimet e tij.

Ju mund ta dalloni nëse ai me të vërtetë ju do nga mënyra se si ju shikon.

3. Ai shpesh nxjerr justifikime për të mos dalë jashtë.

Ai nuk ju do që ju të tërhiqni vëmendjen nga meshkujt e tjerë. Nëse ka diçka që ai nuk dëshiron ta bëjë me ju, atëherë bëjeni vetëm.

Mos lejoni që t’ju mbajë “peng” ose t’ju bëjë që të pendoheni që nuk bëni gjëra që ju bëjnë të lumtur. Ju jeni ajo që vendos se si ta jetoni jetën tuaj më së miri!

4. Ai dëshiron të vendosë gjendjen shpirtërore për të dy.

Ai do të punojë shumë për të përshtatur ndonjë plan që ,mund ta ketë nën kontroll dhe ai do të sabotojë gjërat që ai nuk dëshiron të bëjë. Kur ai ndihet mirë, ai pret që ju të ndiheni njësoj.

Kur ai ndjehet keq, ai pret që ju të jeni e trishtuar. Ju nuk e kuptoni çfarë bëni në kohën tuaj së bashku, sepse e ka ai nën kontroll.

5. Për t’ju bërë xheloze, ai u kushton vëmendje femrave të tjera.

Ai shpesh i shikon ato, flirton me to dhe i shton ato në rrjetet sociale. Megjithatë, kurdo që të ndodhë kjo, ju nuk e keni “të lejuar” të ndiheni xheloze. Nëse e provoni, ai nxihet në fytyrë menjëherë.

6. Nëse jeni në një gjendje të mirë humori, ai ua prish.

Ose, ai sjell diçka negative tek ju për të ndryshuar gjendjen shpirtërore. Ju e dini që të menduarit pozitiv, do të ulë nivelin e stresit.

Edhe kur nuk ke bërë asgjë të gabuar, ai ndihet më mirë me veten duke ju rrëzuar ju. Kjo është për shkak se ai vuan nga vetëbesimi i ulët ose një problem tjetër personal që nuk ka të bëjë fare me marrëdhënien tuaj.

Ai është tipi xheloz dhe pasiguritë e tij ndikojnë shumë në ditët që kaloni së bashku.

Vendosni nëse ky partner është apo jo një person pozitiv në jetën tuaj. Jini të ndershëm me veten. Shqyrtoni modelet e sjelljes së tij të kohëve të fundit.

Oprah Winfrey ka thënë: “Unë besoj se çdo ngjarje e vetme në jetë ndodh në një mundësi për të zgjedhur dashurinë mbi frikën.”

Nëse ai ju trajton keq shumicën e kohës, ju mund të gjeni më mirë. Ju mund të zgjidhni të doni veten më shumë dhe të lironi veten nga problemi i tij i kontrollit.

Prisni për mashkullin që do të vijë në jetën tuaj e do t’ju trajtojë në mënyrën e duhur, ashtu siç e meritoni!