8 Shenja Që Mardhënia Juaj Do Të Zgjasë Përgjithmonë…

Çdo çift dëshiron që marrëdhënia e tyre të zgjasë përgjithmonë. Ka një numër të gjërave vendimtare që bëjnë çdo marrëdhënie të funksionojë. Dhe nuk është shumë e lehtë për të qëndruar përgjithmonë me partnerin tuaj. Studime të ndryshme tregojnë çiftet që datojnë për 3 muaj të qëndrojnë së bashku për katër vjet. 40-50% e martesave përfundojnë në divorc ndërsa 80% e çifteve besojnë se marrëdhëniet e tyre të vërteta duhet të zgjasin përgjithmonë. Një studim u krye dhe mblodhi këto shenja që vërtetojnë se marrëdhënia juaj do të zgjasë përgjithmonë.

1.  Të argëtoheni sëbashku

Argëtimi vjen vetëm në një marrëdhënie kur jeni shumë rehat me partnerin tuaj. Tregon shumë dhe thotë se sa të sinqertë të dy partnerët janë që ta bëjnë këtë marrëdhënie të mrekullueshme të funksionojë përgjithmonë. Pra, sa herë që të argëtoheni së bashku, edhe kur nuk bëni asgjë, është një shenjë e madhe që je në një marrëdhënie të përsosur.

2. Të mbështesni njëri-tjetrin

Të gjitha marrëdhëniet kalojnë shumë probleme dhe kohë të vështira. Sidoqoftë, vetëm ato që mbështesin njëri tjetrin mund të bëjnë që marrëdhënia e tyre të zgjasi përgjithmonë. Mbështetja është kudo për partnerin tuaj, në karrierën e tyre, në jetën profesionale, në çështjet financiare etj. Ju mund të mos pajtoheni me njëri-tjetrin, por jeni akoma mbështetës dhe kjo dëshmon se marrëdhënia juaj do të zgjasë më shumë se sa prisni.

3. Miqtë e partnerit tuaj janë miqtë tuaj

Studimet e fundit tregojnë se nëse partneri juaj ndihet mirë në prani me miqtë tuaj, ndihmon në krijimin e marrëdhënieve më të forta. Etikisht, duhet të inkurajohet. Të dy partnerët duhet të marrin kohë dhe të kënaqen me miqtë e partnerëve të tyre.

4. Shumë puthje

Puthja është veçoria më dalluese e të gjitha marrëdhënieve romantike. Me kalimin e kohës, rëndësia e një puthje rritet ndjeshëm. Një puthje e vetme mund të përcjellë shumë. Studiuesit zbuluan se sa më shumë të puthësh, aq më i kënaqur do të jesh në marrëdhënien tënde.

5. Të bëni njëri-tjetrin të qeshë

Ndërsa gëzohesh në një marrëdhënie, duhet edhe të bëni për të qeshur njëri tjetrin. Kjo lejon të forcojë lidhjet e dashurisë, të bëjë një marrëdhënie të qëndrueshme dhe të zhvillojë më shumë dashuri mes të dyve. Qeshja ndihmon në adresimin e tensionit, depresionit, ankthit dhe shumë problemeve të tjera.

6. Respektoni njëri-tjetrin

Për një marrëdhënie të qëndrueshme dhe të suksesshme, partnerët duhet të kenë respekt për njëri-tjetrin. Ata duhet të vlerësojnë idetë e njëri-tjetrit, punën e tyre, kohën e investuar, duke përfshirë idetë dhe mendimet. Pa respekt, marrëdhënia do të shkërmoqet nën lëndime dhe pakënaqësi.

7. Tregoni atyre se ju jeni mirënjohës

Çiftet, të cilët janë gjithmonë të hapur për ndjenjat e tyre dhe u thonë drejt partnerëve të tyre, kanë marrëdhënien më të mirë. Nëse jeni mirënjohës që e keni partnerin tuaj dhe i bëni të ditur këtë gjë, jeni me të vërtetë duke bërë një marrëdhënie që do të zgjasë përgjithmonë.

8. Ju ledhatoheni kur flini

A ka ndonjë çift nevojë për një arsye për t’u gudulisur? Studimet tregojnë se çiftet që flenë afër – më pak se një centimetër larg – kanë më shumë gjasa të jenë të lumtur sesa ata që flenë veç e veç.

Rehatia është dashuria e re afatgjatë!